08Oct 14

Sosyalleşirken Kariyemizi Riske Atıyor Muyuz?

Sosyalleşmek!

Hepimizin mutlaka bir sosyal medya hesabı var değil mi? Peki bu hesapları kullanırken “Biri bizi gözetliyor” mantığı ile hareket ediyor muyuz? Ancak paylaşımlarımızı yaparken sonradan başımızın ağrımaması için dikkat şart, sosyalleşeyim derken kariyerimizi riske atmayalım!
 
Pembe Yalanlara Dikkat
 
Geçen sene sosyal medya hesabı nedeniyle işten çıkartılan insan sayısı oldukça dikkat çekiciydi. “Hastayım bugün işe gelemeyeceğim.” Bahanesini kullanıp işe gitmemiş olabilirsiniz ama o deniz kenarında çekildiğiniz fotoğrafları Instagram ve Facebook’a koymayın! Bu hesapları yalnız siz kullanmıyorsunuz ve artık dünya çok küçük. Herkes geniş bir network’ e sahip. İş yerinizdeki bir kişinin bile bu fotoğrafları görmesi, ofiste tatsız olaylara neden olacaktır.
 
Şirketiniz İle İlgili Konuşurken 2 Kere Düşünün
 
Eskiden arkadaş arasında sohbet edilirken bile şöyle bir etrafımıza bakar, sessiz konuşurduk acaba çevrede iş yerinden kimse var mıdır diye. Günümüzde bu tedbirli hallerimize ne oldu acaba? Hiç çekinmeden iş arkadaşımız, yöneticimiz ve şirketimiz hakkında negatif düşüncelerimizi “Tweet “ atabiliyoruz. Negatif düşünceleri geçtim şirketin gizli bilgilerini bile yayınlayanlar mevcut! 
 
Geçen sene “Yine Cumartesi yine mesai” diye tweet atan birinin işyerinden kovulduğunu gördükten sonra sosyal medya kullanım şeklinizi bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
 
Nitelikli Paylaşım
 
Tabi ki sosyal medya paylaşımlarının kişiye geri dönüşü sadece negatif değil. Şirket çalışanlarının ya da adaylarının sosyal medya hesaplarında kendileriyle ilgili olumlu paylaşımları, şirket sayfasını takip etmesi, beğenmesi, çalıştığı şirket sayfasını arkadaşlarına tavsiye etmesi gibi davranışlar firmaların hoşuna giden hareketler. 
 
Aslında sosyal medya hesaplarımızı kullanırken dikkat etmemiz gereken tek bir şey var: Online itibarını da göz önüne almak! Nasıl ki ofis içerisinde itibarımızın zedelenmemesi için bin düşünür bir söylersek aynı şeyi sosyal medya hesapları içinde bir hayat görüşü olarak benimsememiz şart. Ofis duvarlarının içinden çıkmamız bizim çalıştığımız firma ile bağımızı ortadan kaldırmıyor lütfen unutmayalım!

 

No comments.

Are you human? 6 - 6 =

Newsletter

Comea Talent never sends spam.

Twitter

  • Just over 2000 talent we have in our database. #ComeaTalent

Social Media


Subscribe out social media pages.